Online
VOG aanvragen.

Verklaring Omtrent het Gedrag.

Start hier het elektronisch aanvraagproces.

VOG aanvraag starten

€40,35 excl. Dienst Justis 33,85
Hoe werkt het?

VOG aanvragen binnen één minuut
via het online aanvraagformulier.

vog aanvragen spoed

Snel geregeld

VOG aanvragen
binnen één minuut.

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen
zonder een afspraak bij de plaatselijke gemeente.

vog aanvragen

Screening door

Ministerie van
Veiligheid en Justitie

De officiële Nederlandse instantie voor het behandelen en screenen van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

vog aanvragen spoed

Snel geregeld

VOG Aanvragen
binnen één minuut.

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen
zonder een afspraak bij de plaatselijke gemeente.

 

Start uw aanvraag

vog aanvragen spoed

Screening door

Ministerie van
Veiligheid en Justitie

De officiële Nederlandse instantie voor het behandelen en screenen van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Start uw aanvraag

Start hier uw aanvraag


Verwerkingskosten indienen officiële VOG verklaring: €40,35

Wat is een VOG?

Het justitiële verleden van een natuurlijk persoon of rechtspersoon wordt onderzocht wanneer u een VOG aanvraagt.

Steeds meer bedrijven eisen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), en voor sommige organisaties is het zelfs verplicht om werknemers te screenen op een bepaald profiel. Een Verklaring Omtrent het Gedrag getuigt van het feit dat je vanwege je gedrag niet afwijzend staat tegenover een toekomstige baan.

Zonder bezoek aan het gemeentehuis.

Pre-screening door MijnVOGaanvragen.nl.

Veilig en betrouwbaar online aanvragen.

Binnen één minuut aangevraagd.

Beslissing thuis per post geleverd.

vog aanvragen

Wist u dat VOG-aanvragen nu ook online worden geaccepteerd? U kunt uw aanvraag voor een VOG in enkele minuten afronden als uw werkgever daarom vraagt.

MijnVOGAnvraagen.nl is een online intermediair waar u uw Verklaring Omtrent het Gedrag kunt aanvragen. Wij zetten uw aanvraag voor u klaar. U hoeft geen afspraak te maken op het gemeentehuis. Geen lange wachttijden, maar eenvoudig en gemakkelijk online uw VOG aanvragen.

VOG aanvragen in 3 stappen.

Veelgestelde vragen

Is mijnvogaanvragen.nl een organisatie van de overheid?

Wij zijn niet de instantie die uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgeeft. Wij fungeren als online loket en intermediair voor het indienen van een aanvraag voor uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Omdat u geen afspraak hoeft te maken met uw gemeente, versnellen wij de aanvraagprocedure. Dienst Justis heeft geen zakelijke relatie met ons.

VOG Aanvraag Starten

Waar wordt de VOG aanvraag ingediend?

Wij dienen de VOG-aanvraag in bij de officiële VOG-instantie van Nederland. Ook bekend als de Justis Dienst.

VOG Aanvraag Starten

Wat heb ik nodig om mijn aanvraag in te dienen?

Voor een aanvraag heeft u nodig:

  • Toegang tot internetbankieren, betaling wordt gedaan d.m.v iDeal;
  • Een geldige inschrijving in uw gemeente;
  • Een actieve Digi-D om uw aanvraag en identiteit te bevestigen

VOG Aanvraag Starten

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag?

Een VOG is een verklaring van de overheid dat uw strafrechtelijk verleden u niet zal verhinderen een activiteit of taak in de samenleving uit te voeren. Dienst Justis bekijkt na het indienen van uw aanvraag voor een VOG of u strafbare feiten uit het verleden op uw strafblad heeft staan die de rol of het doel waarvoor u de VOG aanvraagt in gevaar kunnen brengen.

VOG Aanvraag Starten

Wat kost een aanvraag?

Wanneer u via mijnvogaanvragen.nl een aanvraag voor een VOG verklaring indient, betaalt u in totaal €74,20.

Wat kost een Verklaring Omtrent Gedrag bij mijnvogaanvragen.nl?

Wanneer u een aanvraag indient via onze website, betaalt u eenmalig €40,35. Binnen één werkdag maken wij uw aanvraag voor u in orde en sturen deze naar Dienst Justis. U betaalt het bedrag van € 33,85 aan Dienst Justis nadat u uw identiteit heeft bevestigd. Uw aanvraag wordt vervolgens gescreend door Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoe krijg ik een verklaring?

Als uit uw antecedentenonderzoek blijkt dat u geen strafrechtelijke veroordelingen heeft, krijgt u een VOG. Als u wel strafrechtelijke veroordelingen op uw naam heeft staan, zal Dienst Justis bepalen of de strafbare feiten relevant zijn voor de verklaring dat u heeft aangevraagd.

VOG Aanvraag Starten

Hoe doe ik een aanvraag?

Er zijn verschillende manieren om een VOG aan te vragen, de eenvoudigste is via ons online aanvraagloket. Over het algemeen dienen wij uw formulier nog dezelfde dag in bij Dienst Justis, dat onderdeel is van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. U ontvangt een e-mail waarin u uw aanvraag moet bevestigen en betalen nadat u deze bij ons heeft ingediend. Uw aanvraag wordt dan doorgestuurd naar Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Wanneer krijg ik mijn verklaring geleverd?

Dienst Justis neemt binnen twee weken een beslissing over uw VOG als u geen strafblad heeft. Heeft u wel een justitiële verleden? Dan kan dit tot acht weken duren. Dit komt omdat er nader onderzoek vereist is.

VOG Aanvraag Starten

Een screeningsprofiel, wat houdt dat in?

Dienst Justis bepaalt aan de hand van een screeningsprofiel of strafrechtelijke veroordelingen een belemmering kunnen vormen voor de afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Er zijn specifieke screeningsprofielen voor bepaalde doelgroepen, zoals buitengewoon opsporingsambtenaar, politicus, leraar, arts, huisvestingsvergunning en adoptie. Ook voor de aanvraag van een VOG door een rechtspersoon is een uniek screeningsprofiel nodig. Daarnaast is er een algemeen screeningsprofiel opgesteld door Dienst Justis.

Dit profiel is onderverdeeld in acht risicogebieden
– informatie;
– geld;
– goederen;
– diensten;
– zakelijke relaties;
– proces;
– aansturen organisatie;
– personen;

In de verklaring wordt vermeld aan de hand van welke screeningsprofielen en eventueel functie-elementen de sollicitant is beoordeeld.

Onbekende functie
Met ingang van 1 december 2013 is een nieuw screeningsprofiel in het leven geroepen waarin de sollicitant op alle acht risicocategorieën wordt onderzocht. Dit profiel is bedoeld voor sollicitaties waarin niet is aangegeven welke functie door de sollicitant zal worden vervuld, maar die toch via werving en selectie worden gedaan.

VOG Aanvraag Starten

Door wie wordt de screening gedaan?

In dit geval is het Ministerie van Veiligheid en Justitie – met andere woorden Dienst Justis – verantwoordelijk voor de screening.

VOG Aanvraag Starten

Hoe kan ik zelf een VOG aanvragen?

Het is zeker mogelijk om zelf een VOG-aanvraag in te dienen; dit kan u geld besparen. Houd er wel rekening mee dat dit een tijdrovend proces is. U moet immers een afspraak maken met de gemeente en het papierwerk via de gemeente laten doorsturen naar Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoe kan ik mijn eigen justitiële gegevens bekijken?

U moet een schriftelijk verzoek indienen bij de Justitiële Informatiedienst om deze informatie te verkrijgen.

Naar welke gegevens zal er worden gekeken?

De Dienst Justis onderzoekt of u eerder strafbare feiten heeft gepleegd of in aanraking bent geweest met de autoriteiten. Als blijkt dat u geen eerdere veroordelingen heeft gehad, geeft Dienst Justis u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) af waaruit dit blijkt.

VOG Aanvraag Starten

Hoe ontvang ik mijn VOG verklaring?

Uw VOG wordt rechtstreeks bij u afgeleverd; uw werkgever ontvangt deze dus niet. Uw VOG-verklaring wordt afgeleverd op het bij uw gemeente bekende adres. Het is niet haalbaar om een VOG digitaal te ontvangen.

VOG Aanvraag Starten

Wat is de geldigheidsduur van een VOG verklaring?

De werkgever kan de geldigheid van uw VOG bepalen. Een VOG wordt gegeven op basis van de beschikbare justitiële informatie die u bij uw aanvraag heeft verstrekt. Als uw verleden geen invloed heeft op de functie waarvoor u solliciteert, kunt u een VOG krijgen.

VOG Aanvraag Starten

Hoe zit het met mijn herroepingsrecht?

Uw herroepingsrecht vervalt zodra wij uw aanvraag bij Dienst Justis indienen. Als gevolg hiervan hebben wij onze diensten als tussenpersoon aangeboden.

Wij geloven echter in een uitstekende service en willen de situatie oplossen als u ontevreden bent over onze dienstverlening.

Neemt u dan contact met ons op, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Contact opnemen

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

De meeste bedrijven vragen tegenwoordig om een VOG. Voor sommige functies is een vog aanvragen zelfs verplicht. Maar wat is VOG eigenlijk? VOG betekenis is Verklaring Omtrent het Gedrag (ook wel verklaring van goed gedrag genoemd). Een vog verklaring is een document dat laat zien dat de justitiële verleden van de aanvrager geen belemmering zal vormen voor de samenleving voor het uitoefenen van zijn of haar functie. Hiermee willen bedrijven, instanties en instellingen het risico minimaliseren.

Waar kun je een VOG aanvragen?

U kunt via justis vog aanvragen. Echter moet u hiervoor langs de plaatselijke gemeente gaan. U kunt er niet langsgaan zonder een afspraak voor vog aanvragen gemeente. Niet elke dag en tijd is beschikbaar en hoogstwaarschijnlijk moet u van uw kostbare tijd vrijmaken en ook nog eens uw beurt wachten bij de gemeente. Tegenwoordig is vog digitaal aanvragen mogelijk. Dit kan vanuit thuis, op uw werk of via uw mobiele telefoon. Het aanvraagproces voor het vog online aanvragen duurt maar 1 a 2 minuten. Uw aanvraag wordt dan binnen 1 werkdag doorgezet bij Dienst Justis.

VOG aanvragen werkgever

Vaak vragen werkgevers een vog aan voor hun (toekomstige) werknemers. Zo kunnen zij zelf de profielen selecteren waarvan zij willen dat de werknemers op gescreend moeten worden en dus er zeker van zijn dat de werknemers aankomen met een VOG waarop op de juiste profielen is gescreend. Het vog aanvragen zonder werkgever is ook mogelijk. De kosten vog aanvragen bedraagt €40,35 aan onze werkwerkingskosten exclusief 33,85 leges van Dienst Justis. U hoeft niet te registreren voor het aanvragen vog via ons digitaal loket. U kunt simpelweg het aanvraagformulier vog invullen op de voorpagina en zo uw aanvraag indienen.

VOG aanvragen digitaal

Er zijn verschillende manieren voor het aanvragen van een verklaring goed gedrag. De snelste en meest simpele manier is om de vog aanvragen online te doen. Velen weten niet op welke profielen ze gescreend moeten worden. Ook in dit geval kunt u het beter over laten aan de specialisten. Onze specialisten zullen voor u de pre-screening doen en ervoor zorgen dat u een VOG krijgt waarop u gescreend bent op de juiste screeningsprofielen. Velen vragen zich het volgende af: “Hoe lang duurt een vog aanvraag?” Het digitaal vog aanvragen via ons duurt 1 werkdag. Indien u binnen de zelfde werkdag nog uw aanvraag middels uw DigiD heeft bevestigd, kunt u uw VOG binnen twee weken via de post verwachten. Hierdoor is het bewijs van goed gedrag aanvragen nog nooit zo simpel geweest. VOG aanvragen zzp is ook via deze weg mogelijk.