Digitaal
VOG aanvragen in gemeente Amsterdam.

Verklaring Omtrent het Gedrag.

Start hier uw online aanvraagproces.

VOG aanvraag starten

€40,35 excl. Dienst Justis 33,85
Hoe werkt het?

Uw VOG aanvragen binnen enkele minuten
via het elektronische aanvraagformulier.

vog aanvragen spoed

Snel en eenvoudig

VOG online aanvragen
binnen enkele minuten.

Eenvoudig en snel uw Verklaring Omtrent Gedrag online aanvragen
zonder een afspraak bij de gemeente Amsterdam.

vog aanvragen

Screening door

Dienst Justis

De officiële instelling voor het screenen en afgeven van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

vog aanvragen spoed

Snel geregeld

VOG Aanvragen
binnen één minuut.

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen
zonder een afspraak bij de gemeente.

 

Start uw aanvraag

vog aanvragen spoed

Screening door

Ministerie van
Veiligheid en Justitie

De officiële Nederlandse instantie voor het behandelen en screenen van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Start uw aanvraag

Eenvoudig VOG aanvragen in Amsterdam

Inwoners van Amsterdam kunnen via mijnVOGaanvragen op een gemakkelijke en snelle manier een VOG aanvragen. Bijna elk werknemer heeft een VOG nodig voor het uitvoeren van een specifieke taak binnen het bedrijf. Dienst Justis bezorgt uw VOG per reguliere post, ook bij online aanvragen via mijnVOGaanvragen.

Start hier uw aanvraag


Verwerkingskosten indienen officiële VOG verklaring: €40,35

Wat dient een VOG voor?

Dienst Justis onderzoekt uw justitiële antecedenten nadat u een VOG-aanvraag heeft ingediend. Bijna alle werkgevers eisen een VOG. Voor sommige bedrijven en sectoren is het soms nodig om voor bepaalde profielen doorgelicht te worden. Met uw Verklaring Omtrent Gedrag toont u aan dat uw gedrag geen probleem vormt voor uw (toekomstige) werk.

Geen bezoek aan het gemeentehuis van Amsterdam.

Pre-screening verzorgd door MijnVOGaanvragen.nl.

Veilig en betrouwbaar elektronisch aanvragen.

Binnen één minuut uw VOG aangevraagd.

VOG thuisgeleverd via de post.

vog aanvragen

De procedure voor het online aanvragen van een VOG is veel eenvoudiger. U kunt binnen enkele minuten online een aanvraag indienen als uw werkgever er een vereist.

MijnVOGaanvragen.nl is een intermediair om de VOG online aan te vragen. Hierdoor is het niet nodig om naar het gemeentehuis Amsterdam te gaan. U kunt dus tijd besparen door snel en eenvoudig uw VOG aanvragen Amsterdam via ons te doen.

VOG aanvragen in 3 stappen.

Veelgestelde vragen

Is mijnvogaanvragen.nl een onderdeel van de overheid?

Wij fungeren als online loket en intermediair voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij besparen u tijd doordat u voor het aanvragen van een VOG niet meer naar het gemeentehuis Amsterdam hoeft te gaan.

VOG Aanvraag Starten

Wat is vereist om mijn aanvraag in te dienen?

Voor het aanvragen van een VOG heeft u het volgende nodig:

  • Toegang tot internetbankieren. Betaling wordt met iDeal gedaan;
  • Een geldige inschrijving in uw gemeente;
  • Een Digi-D, zodat u uw aanvraag en identiteit kunt bevestigen

VOG Aanvraag Starten

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een document dat aantoont dat u geen strafrechtelijke veroordelingen hebt opgelopen die u beletten uw werk te doen of aan de samenleving deel te nemen. Alleen de screeningsprofielen waarvoor u wordt beoordeeld, komen in aanmerking. Dienst Justis beoordeelt of uw strafblad een risico vormt voor de functie of het doel waarvoor u een VOG heeft aangevraagd, nadat u uw VOG-aanvraag heeft ingediend.

VOG Aanvraag Starten

Wat kost het online aanvragen van een VOG?

Wanneer u via onze website een aanvraag indient, wordt u eenmalig €40,35 verwerkingskosten in rekening gebracht. Binnen één werkdag zorgen wij ervoor dat uw aanvraag correct wordt ingediend bij Dienst Justis. U krijgt een unieke code van Dienst Justis waarna u uw aanvraag kunt afronden. Met uw unieke code en bevestiging via uw DigiD, bevestigt u uw aanvraag. U moet dan aan Dienst Justis een bedrag van 33,85 euro betalen. Daarna zal Dienst Justis uw aanvraag in behandeling nemen en de procedure voor het aanvragen van een VOG is dan afgerond.

VOG Aanvraag Starten

Hoe krijg ik mijn VOG?

Als Dienst Justis vaststelt dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die in de weg zouden staan aan het uitvoeren van de taak waarvoor u een VOG heeft aangevraagd, ontvangt u uw VOG per post van Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Wat is de geldigheidsduur van een VOG?

De werkgever bepaalt wanneer een VOG vervalt. Sommige werkgevers eisen dat alle vaste werknemers hun VOG jaarlijks laten vernieuwen.

VOG Aanvraag Starten

Hoe dien ik een aanvraag in?

U kunt op verschillende manieren een VOG aanvragen. De eenvoudigste methode is via ons online loket. Binnen 24 uur, meestal nog dezelfde dag, dienen wij uw aanvraag in bij de databank van de Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoelang duur het voordat ik mijn VOG geleverd krijg?

Als u nooit in aanraking bent geweest met de politie en niets illegaals heeft gedaan, kan het twee weken duren. Heeft u contact gehad met de politie? Als u geen strafbare feiten heeft gepleegd die uw aanvraag voor een VOG in gevaar brengen, kunt u toch een VOG krijgen. Er is wel nader onderzoek nodig en een beslissing kan tot acht weken duren.

VOG Aanvraag Starten

Wat houd een screeningsprofiel eigenlijk in?

Dienst Justis zal aan de hand van het (de) geselecteerde screeningsprofiel(en) bepalen of de gepleegde strafbare feiten een belemmering zijn of kunnen zijn voor de functie waarvoor een VOG wordt aangevraagd, als blijkt dat iemand in aanraking is geweest met justitiële autoriteiten.

Screeningsprofielen worden onderverdeeld in drie ondergroepen:

Functieaspecten, Algemene Screeningsprofielen en Onbekende Functie.

Functie-aspecten worden gebruikt om een verscheidenheid van activiteiten uit te drukken, zoals leraar, taxichauffeur, visumaanvraag, enzovoort. Alle profielen worden gecontroleerd aan de hand van de algemene screeningsprofielen, die acht categorieën omvatten:

– informatie;
– geld;
– goederen;
– diensten;
– zakelijke relaties;
– proces;
– aansturen organisatie;
– personen;

In de VOG wordt vermeld op welke screeningsprofielen de aanvrager is gescreend.

VOG Aanvraag Starten

Door wie wordt er gescreend?

De VOG wordt afgegeven door Dienst Justis, de enige bevoegde autoriteit. Wij volgen de juiste procedure bij het indienen van onze aanvraag bij Dienst Justis. U wordt vervolgens beoordeeld door Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoe kan ik mijn eigen justitiële gegevens inzien?

Daartoe moet u een schriftelijk verzoek indienen bij de Justitiële Informatiedienst.

Op basis van welke gegevens wordt er gescreend?

Dienst Justis zal uw achtergrond onderzoeken op strafbare feiten en het potentiële risico dat deze strafbare feiten zouden vormen voor de functie waarvoor u momenteel wordt gescreend, op basis van uw geschiedenis.

VOG Aanvraag Starten

Hoe ontvang ik mijn VOG?

U ontvangt uw VOG per post op uw huisadres, niet op uw werk. Het is niet mogelijk om uw VOG digitaal te verkrijgen.

VOG Aanvraag Starten

Heb ik herroepingsrecht?

U heeft het recht om van uw aankoop af te zien. Deze mogelijkheid vervalt echter zodra wij uw aanvraag bij Dienst Justis hebben ingediend. Wij hebben onze diensten als intermediair geleverd nadat wij de werkzaamheden hebben voltooid.

Wij vinden echter dat een uitstekende service een vereiste is. Bent u niet tevreden over de manier waarop wij u van dienst zijn geweest? Laat het ons weten en wij zullen graag met u samenwerken om het probleem op te lossen.

Contact opnemen

VOG aanvragen Amsterdam

Wilt u een vog aanvragen bij de Gemeente Amsterdam? Hiervooor dient u eerst een afspraak in te plannen bij het stadhuis. Vervolgens, nadat u een beschikbare datum en tijd heeft gevonden, gaat u naar de gemeente en gaat u de wachtrij in. Als u aan de beurt bent wordt uw aanvraag opgesteld en deze wordt doorgestuurd naar Dienst Justis. Ook kunt u de aanvraag vog digitaal doen via ons online loket voor de Amsterdammers.

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

De meeste bedrijven willen tegenwoordig een VOG. Een VOG aanvragen is vereist voor bepaalde banen. Maar wat is VOG precies? De term “Verklaring Omtrent het Gedrag” (ook bekend als verklaring omtrent het gedrag) verwijst naar een VOG. Werkgevers, instanties en instellingen willen hun risico beperken door zich ervan te verzekeren dat het justitiële verleden van de sollicitant geen rol zal spelen bij zijn of haar werk door middel van een vog verklaring.

Waar kun je een VOG aanvragen?

U kunt een vog aanvragen via justis, maar hiervoor u moet naar het plaatselijke overheidskantoor gaan. U kunt niet zomaar binnenlopen bij de gemeente Amsterdam en verwachten dat u direct aan de beurt komt; u zult eerst een afspraak moeten maken en de dag van uw afspraak moet u in de rij gaan wachten tot u aan de beurt bent. Niet elke dag en elk tijdstip is beschikbaar, dus u zult tijd moeten doorbrengen met wachten in de rij bij de gemeente. Tegenwoordig is het online aanvragen van een vog eenvoudig. De aanvraagprocedure voor het vog online aanvragen duurt slechts 1 tot 2 minuten, waarna uw aanvraag binnen 1 werkdag naar Dienst Justis wordt verzonden.

VOG aanvragen werkgever

Werkgevers vragen vaak VOG’s aan voor hun (toekomstige) werknemers. Zo kunnen zij zelf kiezen op welke profielen zij hun werknemers willen laten controleren en krijgen zij de garantie dat zij een VOG krijgen die op de juiste kenmerken is gecontroleerd. Een vog aanvragen zonder werkgever is mogelijk. De kosten voor een vog bedragen € 40,35, exclusief de 33,85 leges die Dienst Justis in rekening brengt voor het opstarten van de procedure. U hoeft zich niet te registreren om via ons digitaal loket een vog aan te vragen. Op de hoofdpagina kunt u gewoon een aanvraagformulier vog invullen en opsturen.

VOG aanvragen digitaal

Er zijn verschillende methoden om een verklaring goed gedrag te verkrijgen. De snelste en handigste methode is om uw vog aanvragen online in te dienen. Veel mensen weten niet voor welke profielen ze gescreend moeten worden. Ook in deze situatie is het beter om het aan de experts over te laten. Onze specialisten voeren de pre-screening voor u uit en zorgen ervoor dat u een VOG ontvangt waarop u correct bent gescreend voor de relevante screeningsprofielen.

“Hoe lang duurt een vog aanvraag?” is een vaak gestelde vraag. Het digitaal vog aanvragen bij ons duurt slechts één werkdag. Als u uw aanvraag nog dezelfde werkdag door middel van uw DigiD bevestigd, kunt u uw VOG verklaring binnen twee weken met de post verwachten. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is dus nog nooit zo eenvoudig geweest. Het is ook mogelijk om via deze weg uw VOG aanvragen zzp gedaan te krijgen.