Digitaal
VOG aanvragen in gemeente Utrecht.

Verklaring Omtrent het Gedrag.

Start hier uw online aanvraagproces.

VOG aanvraag starten

€40,35 excl. Dienst Justis 33,85
Hoe werkt het?

Uw VOG aanvragen binnen enkele minuten
via het elektronische aanvraagformulier.

vog aanvragen spoed

Snel en eenvoudig

VOG online aanvragen
binnen enkele minuten.

Gemakkelijk en snel uw Verklaring Omtrent Gedrag online aanvragen
zonder een afspraak bij de gemeente Utrecht.

vog aanvragen

Screening door

Dienst Justis

De officiële instelling voor het screenen en afgeven van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

vog aanvragen spoed

Snel geregeld

VOG Aanvragen
binnen één minuut.

Online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen
zonder een afspraak bij de gemeente.

 

Start uw aanvraag

vog aanvragen spoed

Screening door

Ministerie van
Veiligheid en Justitie

De officiële Nederlandse instantie voor het behandelen en screenen van het Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Start uw aanvraag

Eenvoudig VOG aanvragen in Utrecht

Inwoners van Utrecht kunnen bij mijnVOGaanvragen een Verklaring Omtrent het Gedrag krijgen. Bijna alle werknemers hebben een VOG nodig om een bepaalde taak uit te voeren. De VOG wordt door Dienst Justis per post bezorgd voor de online ingediende aanvragen bij mijnVOGaanvragen.

Start hier uw aanvraag


Verwerkingskosten indienen officiële VOG verklaring: €40,35

Wat dient een VOG voor?

Nadat u een VOG-aanvraag heeft ingediend, onderzoekt Dienst Justis uw justitiële antecedenten. Bijna elk bedrijf wil een VOG. Voor sommige bedrijven en sectoren is het vaak verplicht. Met uw Verklaring Omtrent Gedrag toont u aan dat uw gedrag geen invloed heeft op (uw toekomstige) arbeidskansen.

Geen bezoek aan het gemeentehuis in Utrecht.

Pre-screening verzorgd door MijnVOGaanvragen.nl.

Veilig en betrouwbaar elektronisch aanvragen.

Binnen één minuut uw VOG aangevraagd.

VOG thuisgeleverd via de post.

vog aanvragen

De VOG online aanvraagprocedure is aanzienlijk sneller. U kunt binnen enkele minuten online een VOG aanvragen als uw werkgever daar om vraagt.

mijnVOGaanvragen.nl is een intermediair waar u online een VOG-aanvraag kunt indienen. Hierdoor is het niet nodig om naar het gemeentehuis Utrecht te gaan. U kunt dus tijd besparen door niet in de rij te hoeven staan en gewoon vanuit huis uw VOG aanvragen Utrecht.

VOG aanvragen in 3 stappen.

Veelgestelde vragen

Is mijnvogaanvragen.nl een onderdeel van de overheid?

Nee, dat zijn wij niet. Wij helpen u bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) door te fungeren als online loket en intermediair. Doordat u niet meer naar uw gemeente in Utrecht hoeft te gaan, maken wij het aanvragen van een VOG minder tijdrovend en eenvoudiger.

VOG Aanvraag Starten

Wat is vereist om mijn aanvraag in te dienen?

Voor het aanvragen van een VOG heeft u het volgende nodig:

  • Toegang tot internetbankieren. Betaling wordt met iDeal gedaan;
  • Een geldige inschrijving in uw gemeente;
  • Een Digi-D, zodat u uw aanvraag en identiteit kunt bevestigen

VOG Aanvraag Starten

Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een document waarin wordt verklaard dat uw gerechtelijk verleden u niet zal verhinderen een bepaalde functie in de maatschappij en/of op het werk uit te oefenen. Alleen de screeningsprofielen waarvoor u wordt geëvalueerd, komen in aanmerking. Dienst Justis beoordeelt of uw strafblad een risico vormt voor de functie of het doel waarvoor u een VOG heeft aangevraagd, nadat u uw aanvraag heeft ingediend.

VOG Aanvraag Starten

Wat kost het online aanvragen van een VOG?

Wanneer u een aanvraagformulier op onze website invult, moet u eenmalig €40,35 verwerkingskosten betalen. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag binnen één werkdag correct wordt ingediend bij Dienst Justis. U ontvangt van Dienst Justis een unieke code waarmee u uw aanvraag kunt afronden. U bevestigt uw aanvraag met uw DigiD en de door Dienst Justis verstrekte unieke code. U moet na deze stap een bedrag van 33,85 betalen aan Dienst Justis. Na het afronden van uw aanvraag wordt deze naar Dienst Justis gestuurd voor verwerking.

VOG Aanvraag Starten

Hoe krijg ik mijn VOG?

Als Dienst Justis vaststelt dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die de functie waarvoor u een VOG heeft aangevraagd in gevaar brengen, krijgt u uw VOG per post van Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Wat is de geldigheidsduur van een VOG?

De werkgever bepaalt wanneer een VOG verouderd raakt. Sommige bedrijven eisen dat VOG’s jaarlijks worden vernieuwd door vaste werknemers.

VOG Aanvraag Starten

Hoe dien ik een aanvraag in?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een aanvraag voor een VOG in te dienen. Ons online loket is de snelste methode om dit te doen. Binnen 24 uur hebben wij uw aanvraag in de database van Dienst Justis gezet.

VOG Aanvraag Starten

Hoelang duur het voordat ik mijn VOG geleverd krijg?

Als u niet met de politie in aanraking bent geweest en niets illegaals heeft gedaan, kan het twee weken duren. Bent u wel in aanraking geweest met de politie? Dan kunt u toch een VOG krijgen, ook als u geen strafbare feiten hebt gepleegd die u zouden verbieden de taak uit te voeren waarvoor u wordt gescreend. Er is dan wel aanvullend onderzoek nodig, en kan het acht weken duren totdat Dienst Justis een beslissing heeft genomen.

VOG Aanvraag Starten

Wat houd een screeningsprofiel eigenlijk in?

Als blijkt dat een persoon in aanraking is geweest met justitie, zal Dienst Justis aan de hand van de geselecteerde screeningsprofielen bekijken of de gepleegde strafbare feiten een belemmering zijn of kunnen zijn voor het verkrijgen van een VOG.

Screeningsprofielen worden onderverdeeld in drie ondergroepen:

Functieaspecten, Algemene Screeningsprofielen en Onbekende Functie.

Functieaspecten zijn beroepen die specifieke taken uitvoeren. Een leraar, taxichauffeur, tolk, enz. kunnen voorbeelden zijn van functie-aspecten. Algemene Screeningsprofielen worden gebruikt om alle profielen te screenen op onbekende functies. De volgende acht onderwerpen zijn opgenomen in de Algemene Screeningsprofielen:

– informatie;
– geld;
– goederen;
– diensten;
– zakelijke relaties;
– proces;
– aansturen organisatie;
– personen;

Uit de VOG zal blijken uit welke screeningsprofielen de aanvrager is gescreend.

VOG Aanvraag Starten

Door wie wordt er gescreend?

Dienst Justis is de enige instantie die bevoegd is om een VOG te verstrekken. Volgens onze procedure dienen wij onze aanvraag in bij Dienst Justis. Vervolgens wordt u beoordeeld door Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoe kan ik mijn eigen justitiële gegevens inzien?

U dient  hiervoor een schriftelijk verzoek in te dienen bij de Justitiële informatiedienst.

Op basis van welke gegevens wordt er gescreend?

Dienst Justis onderzoekt uw achtergrond op criminele activiteiten en of deze een bedreiging vormen voor de functie waarvoor u wordt geëvalueerd, rekening houdend met uw antecedenten.

VOG Aanvraag Starten

Hoe ontvang ik mijn VOG?

Dienst Justis stuurt u uw VOG per post naar uw huisadres, niet naar dat van uw werkgever. U kunt uw VOG niet digitaal ontvangen.

VOG Aanvraag Starten

Heb ik herroepingsrecht?

U heeft te allen tijde het recht om uw aanvraag in te trekken. Dit eindigt echter zodra wij uw aanvraag bij Dienst Justis hebben ingediend. Wij hebben onze diensten als intermediair verleend nadat wij de aanvraag hebben ingediend.

Wij begrijpen dat uitzonderlijke service een noodzaak is. Bent u ontevreden over de manier waarop wij onze diensten verlenen? Laat het ons weten, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Wij helpen u graag op alle mogelijke manieren om de zaken weer op de rails te krijgen.

Contact opnemen

VOG aanvragen Utrecht

Wilt u een vog aanvragen in de gemeente Utrecht? Daarvoor belt u naar uw gemeentehuis om een afspraak te maken. Vervolgens gaat u, wanneer er een open datum en tijd beschikbaar zijn, naar de gemeente en sluit u aan in de rij. Uw aanvraag wordt ingevuld en afgeleverd bij de Dienst Justis wanneer u aan de beurt bent. U kunt uw aanvraag vog digitaal indienen via ons online loket in Utrecht.

Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

Bijna alle bedrijven vereisen een VOG van de werknemers. Voor bepaalde beroepen kan het vog aanvragen zelfs verplicht zijn. Maar wat is VOG om precies te zijn? VOG betekenis staat voor “Verklaring Omtrent het Gedrag”. Een vog verklaring is een officieel document waarin wordt verklaard dat het gerechtelijk verleden van de aanvrager geen invloed zal hebben op zijn of haar verantwoordelijkheden in de samenleving. Dit wordt gebruikt door bedrijven, instanties en instellingen om hun gevaar te minimaliseren.

Waar kun je een VOG aanvragen?

Justis is verantwoordelijk voor de afgifte van vog verklaring. U moet echter persoonlijk naar de gemeente Utrecht gaan voor het aanvragen van een VOG viaa de gemeente. U kunt u niet zonder afspraak een afspraak langsgaan. Het vog digitaal aanvragen is tegenwoordig eenvoudig en snel dankzij het internet. VOG online aanvragen kan vanuit huis, op het werk, of op uw telefoon in minder dan een minuut. Binnen 1 werkdag wordt uw aanvraag klaargezet bij Dienst Justis.

VOG aanvragen werkgever

Werkgevers vragen vaak een VOG aan voor hun toekomstige werknemers. Zo kunnen ze kiezen op welke profielen de mensen die ze aannemen worden gecontroleerd, zodat ze met een VOG komen die op de juiste profielen is gescreend.

Het vog aanvragen zonder werkgever is mogelijk dankzij ons online vog loket. De kosten voor het aanvragen van een vog bedragen € 40,35 bij ons. Dit is exclusief de leges van 33,85 door Dienst Justis. U hoeft zich niet in te schrijven of te registreren om via ons digitaal loket een vog aan te vragen. U hoeft alleen het aanvraagformulier vog in te vullen en uw aanvraag in te dienen.

VOG aanvragen digitaal

Er zijn een aantal methoden om een verklaring goed gedrag aan te vragen. De snelste en gemakkelijkste methode is het vog aanvragen online. Veel personen weten niet aan de hand van welke profielen ze gecontroleerd moeten worden. Ook in dit geval is het gunstig om het aan de professionals over te laten. Onze specialisten doen de voorscreening voor u en garanderen dat u een VOG ontvangt waarop u bent gescreend op de juiste screeningsprofielen.

“Hoe lang duurt een vog aanvraag?” Vragen de meeste mensen. Het digitaal vog aanvragen via ons duurt slechts één werkdag. U kunt uw bewijs van goed gedrag aanvragen binnen een minuut en binnen twee weken op de post verwachten als u binnen dezelfde werkdag uw aanvraag bevestigt met uw DigiD. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag was dus nog nooit zo eenvoudig. VOG aanvragen zzp kan ook gedaan worden via ons online loket.